Alumniteka: Naš planet na krožniku: kritični razmisleki o trajnostnih prehranskih sistemih
Koliko lahko k trajnosti prispeva posameznik? Kaj je širši miselni kontekst, ki lahko prepreči ali omogoči bolj trajnostne izbire? Kakšen je naš odnos do odpadkov in zavržene hrane? Ali lahko naše prehranjevalne navade vplivajo na trajnost? Kakšni so naši prehranski vzorci? Kako tudi iz trajnostnega vidika zagotoviti varno hrano in krmo?
Na tokratni Alumniteki se bodo posvetili trajnostnim prehranskim sistemom. Pogovarjali se bodo o tem, kaj uokvirja družbeno (ne)delovanje v povezavi s prehodom k bolj trajnostnim izbiram, kakšen je naš odnos do hrane in kakšne so naše prehranjevalne navede. Dotaknili se bodo tudi problematike zavržene hrane in odpadkov.
Na dogodku bodo sodelovali:
- izr. prof. dr. Andreja Vezovnik, FDV,
- Katja Sreš, Ekologi brez meja,
- asist. dr. Renata Marčič, FF,
- izr. prof. dr. Dan Podjed, ZRC SAZU,
- prof. dr. Tadej Malovrh, dr. vet. med., VF.
Pridružite se dogodku v sredo, 24. aprila 2024, ob 19. uri v Edvardu (Igriška 5).
Aprilska Alumniteka je del Festivala hrane za možgane. Več o festivalu si lahko preberete na tej povezavi.
Alumniteke so brezplačne in odprte za vse, zaželena je le predhodna prijava.
Alumniteka je cikel pogovorov z alumni UL za alumne, študente, zaposlene UL ter vse druge željne spremljanja aktualnih tem. Organizirajo jih v sodelovanju s posamezno fakulteto ali akademijo UL. K pogovoru pa skušajo privabiti strokovnjake z raznolikih področij, da na izbrano temo pogledamo z različnih zornih kotov.