Dnevi enakosti spolov FF 2024: Trans- in interspolnost: prakse, dileme in vprašanja

V okviru Dnevov enakosti spolov na Filozofski fakulteti vas vabimo na pogovor o vprašanjih spolne (ne)binarnosti Trans- in interspolnost: prakse, dileme in vprašanja. Pogovor bo potekal v torek, 9. aprila 2024, ob 18. uri v Modri sobi na Filozofski fakulteti. 

Gostji pogovora bosta doc. dr. Nina Perger (Fakulteta za družbene vede UL) in prof. dr. Vlado Kotnik (Fakulteta za humanistične študije UP), avtorici dveh pomembnih socioloških študij o vprašanjih (ne)binarnosti spolov, ki bosta izhodišče tokratnega pogovora.

Nina Perger, avtorica študije Razpiranje horizontov možnega: O nebinarnih spolnih in seksualnih identitetah v Sloveniji, bo predstavila svoje raziskovalno delo, ki temelji na intervjujih s spolno in/ali seksualno nebinarnimi osebami. Njena študija odpira vrata v razumevanje vsakdanjega življenja teh pogosto spregledanih in marginaliziranih skupnosti ter razkriva družbene strukture, s katerimi se spoprijemajo.

Vlado Kotnik bo predstavila svoje delo Trans(spol)nost: Arheologija trans/vednosti, ki prinaša obsežen vpogled v transspolnost, zgodovinske prakse in medijsko reprezentacijo, ter izziva znanstveno razumevanje transspolnosti v slovenskem prostoru.

Z gostjama se bosta pogovarjala Milica Antić Gaber in Roman Kuhar.

Lepo vabljene_i!

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan