Pogledi psihologije na učinkovitost
Oddelek za psihologijo
Knjiga se ukvarja s psihološkimi vidiki uživanja hrane oziroma dejavnikov, ki vplivajo na zdravo prehranjevanje, zavračanje ali priljubljenost posameznih jedi. Izhaja iz mednarodnega raziskovalnega projekta PESCA, namenjenega raziskovanju spodbujanja uživanja zdravih jedi, v katerega so bili poleg raziskovalcev z univerz vključeni tudi proizvajalci zdrave hrane in šole. Poudarek raziskave je bil na izboljšanju zavedanja organoleptičnih lastnosti jedil, zvišanju občutljivosti pri njihovem uživanju, ozaveščanju pripisovanja pomena hrani ter drugih vidikov prehranjevanja in motiviranju za uporabo zdrave hrane. Po eni strani stani prinaša knjiga spoznanja o hrani, njenih značilnostih in pomenu, tudi zgodovinskem razvoju prehranjevanja , po drugi pa o našem odnosu do nje in dejavnikih, ki nanj vplivajo. Bralec se bo srečal z izbirčnostjo, prehrambno neofobijo in drugimi s prehranjevanjem povezanimi pojavi. Delo je tudi priročnik, ki na osnovi znanstvenih spoznanj omogoča njihovo praktično uporabo pri prehranjevanju otrok. V tem smislu predstavlja pomemben znanstveni in strokovni prispevek tako k psihologiji kot k znanosti o prehranjevanju. (iz recenzije prof. dr. Marka Poliča)
Leto izida: 2015
Št. strani: 249
Tip vezave: Mehka vezava
ISBN: 9789612377335
Zbirka: Razprave FF
publications
authors
© Faculty of Arts, University of Ljubljana | All rights reserved.
Accessibility Cookies Privacy Policy
Design and development: ENKI
The Faculty of Arts website uses cookies. Essential cookies for proper functioning of the website will be stored by clicking on "Accept only essential". If you also allow the installation of third-party cookies, click on "Accept all".
You can find more information about cookies on the Cookies policy webpage, where you can also manage your preferences.