Muzej v skupnosti 2

Pet projektov, ki tvorijo razstavo v parku Muzeja za arhitekturo in oblikovanje Slovenije (MAO), je nastalo s sodelovanjem fužinskih ustanov ter študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje in Filozofske fakultete UL. S pomočjo oblikovalskih metod, pristopov in orodij študentje odgovarjajo na izzive posameznikov in ustanov v soseski. Na razstavi so predstavljeni prototipi socialnih inovacij, ki imajo potencial, da zaživijo v realnosti.

Muzej v skupnosti 2 je nadaljevanje projekta, ki je lani postavil temelje za skupno delovanje fužinskih ustanov. Z njim želijo pokazati moč, ki jo ima skupnost, če se medgeneracijsko in medinstitucionalno poveže. Arhitektura in oblikovanje, kot se odražata v vsakdanjem življenju, sta vstopni točki povezovanja, muzejsko okolje pa je prostor izmenjave znanj in soustvarjanja ter okolje, kjer lahko odprto mislimo, sprašujemo, preizkušamo ideje, eksperimentiramo in debatiramo.

S postavitvijo prizorišča v park, ki povezuje javni prostor med muzejem in sosesko, želijo omogočiti dostopnost javnih programov ustanov na Fužinah in vključevanje ranljivih skupin ter privabiti tudi tiste posameznike, ki tukajšnjih ustanov sicer ne bi obiskali. V parku MAO odpirajo prostor za skupne dogodke, ki temeljijo na medgeneracijskem sodelovanju, povezovanju znanja v skupnosti, vključevanju javnosti in vzajemnem delovanju. Ustanove in posamezniki s srečanji, dogodki in delavnicami preizkušamo domet in učinke skupnega delovanja, predstavljenim socialnim inovacijam pa ponujajo prostor za preizkus v realnosti.

Projekt poteka od 16. 5 do 13. 10. 2024.

Več

Vabljeni!

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon