3. transnacionalno srečanje triletnega mednarodnega projekta Erasmus plus

Udeleženci srečanja

Udeleženci srečanja

22. in 23. aprila je na Filozofski fakulteti potekalo 3. transnacionalno srečanje triletnega mednarodnega projekta Erasmus plus, ki ga koordinira Jozef Pallay z Oddelka za slavistiko. Tokratnemu dogodku so se pridružili raziskovalci iz partnerskih univerz (Ljubljana, Trnava in Novega Sada) ter študenti. 

Gre za raziskovalni projekt SKLAV Slovak Language Abroad z naslovom Optimizacija in inovacija izobraževalnih orodij in virov v pouku slovaščine izven Slovaške (maj 2022 - maj 2025). Na zadnjem delovnem srečanju so člani Oddelka za slavistiko (Špela Sevšek Šramel, Jozef Pallay), Centra za slovenščino kot drugi tuji jezik (Mojca Nidorfer, Mihaela Knez, Saša Vojtech Poklač, Matej Klemen) skupaj s kolegi iz Filozofske fakultete Univerze v NovemSadu/Srbija in Filozofske fakultete Univerze svetih Cirila in Metoda v Trnavi/Slovaška reševali zadnje projektne naloge na področju zvočne, leksikalne, metodološke in literarno-didaktične sekcije in pripravo monografij in didaktičnih priročnikov, namenjenih študentom slovaščine kot tujega jezika. 

Zadnje novice

Javna promocija doktoric in doktorjev znanosti Univerze v Ljubljani

Doktorice in doktorji znanosti s Filozofske fakultete (foto: Bor Slana/STA)

Podelitev nagrad Lirikonov zlát 2024 za vrhunske prevode

Špela Sevšek Šramel in Miha Kragelj z nagrado (foto: Jelka Kragelj)

Doc. dr. Žiga Zwitter na znanstvenem srečanju ForumAlpinum

Doc. dr. Žiga Zwitter je predstavil referat Alpe: zelene ali pisane? Od zgodnjenovoveškega do sodobnega odnosa do travnikov.