Poletna šola mreže CEEPUS FISH (CII-HU-0809)

V organizaciji Oddelka za romanske jezike in književnosti je na fakulteti od 4. do 9. septembra 2022 potekala poletna šola mreže CEEPUS FISH. Udeležilo se je je 18 študentk in študentov druge in tretje stopnje študija, ki prihajajo iz Romunije, Madžarske, Poljske, Srbije, s Hrvaške, Češke in iz Slovenije ter štiri gostujoče in dve domači profesorici. Študentke in študenti so sledili predavanjem in pripravili različne delavnice, študentke in študenti doktorskega študija pa so imeli tudi priložnost predstaviti dosedanje delo. Obiskali so Ljubljano in Kamnik, ogledali so si tudi Slovenski etnografski muzej. Poletno šolo sta organizirali dr. Katarina Marinčič in dr. Meta Lah.

»Rada bi se zahvalila za možnost, da sem se lahko udeležila te poletne šole, bila je nepozabna izkušnja. Imela sem možnost spoznati Filozofsko fakulteto, govoriti francosko in biti ves čas v stiku z jeziki. Spoznala sem veliko ljudi, se imela priliko naučiti novih stvari in vaditi francoščino in italijanščino. Ko sem poslušala predstavitve doktorskih študentov, sem začela razmišljati o temi magistrske naloge. Zelo zanimivo je bilo tudi učenje slovenščine in poljščine. Poleg tega sem imela priliko tudi potovati in odkrivati novo kulturo. Slovenija je dežela z bogato zgodovino. Izlet v Kamnik in vzpon na Stari grad pa sta bila sploh enkratno doživetje.« (Jovana, Novi Sad)

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)