Oddelek za romanske jezike in književnosti

Mednarodna konferenca Kulturna raznolikost v akademskem prostoru

Oddelek za filologijo Fakultete za književnosti in znanosti Univerze Petrol-Gaze v Ploieștu (Romunija), v sodelovanju z Inštitutom za romunski jezik (Romunija), Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani (Slovenija) in Fakulteto za moderne jezike in književnosti v Poznanu (Poljska) vabijo k udeležbi na drugi izvedbi mednarodne konference z naslovom Kulturna raznolikost v akademskem prostoru, ki se bo odvijala 26. in 27. maja 2022 preko platforme Zoom na povezavi https://uni-lj-si.zoom.us/j/93407844478.

Študentje romunščine kot tujega jezika na 22 romunskih univerzah pa tudi v Evropi, Aziji in Ameriki bodo predstavili različne poglede na romunsko kulturo ter na njihove rojstne države.

Na lanski izvedbi konference je Katarina Kodelja udeležencem iz več kot 40 držav predstavila prispevek z naslovom „Nova Gorica, evropska prestolnica kulture 2025” (Nova Gorica, capitala europeană a culturii în anul 2025), Manca Škvarč pa je občinstvo navdušila s prispevkom „Nekoč pred davnimi časi je bila posoda imenovana situla ...” (A fost odată ca niciodată un vas numit situlă ...).

Letos se bo na konferenci predstavilo pet študentk Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani: Rasmira Majetić, Hana Pečnik Knaus, Julija Šuligoj, Manca Škvarč in Klara Rus, ki bodo v mednarodnem študentskem okolju v romunščini spregovorile o delih Jožeta Plečnika in Primoža Trubarja, reki Soči, slovenskih gorah in Ajdovski deklici ter o slovensko-romunskih literarnih prevodih. Želimo jim vso srečo!

Program konference je na voljo na naslednji povezavi: https://ls.upg-ploiesti.ro/images/PROGRAM_conferin%C8%9Ba_Diversitate_2022.pdf

Prisrčno vabljeni!

Obvestila

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Poletni urnik knjižnice OEiKA

Oddelek za pedagogiko in andragogiko

Jana Kalin - govorile ure

Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

tajništvo - uradne ure (4. do 8. 6. 2022)

Oddelek za zgodovino

ŠTUDIJSKI OBISK: Between Memory and Oblivion, Stara Gradiška 1942-2022

Oddelek za muzikologijo

Oddelčno tajništvo - uradne ure (4.7. - 8.7.)

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Oddelčno tajništvo - uradne ure (4. 7. – 8. 7. 2022)

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, Študentski svet FF

Razpis za priznanja Študentskega sveta Filozofske fakultete

Oddelek za prevajalstvo

Uradne ure tajništva Odd. za prev. (4. 7. – 8. 7. 2022)

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Sprememba GU Andrej Stopar

Oddelek za slovenistiko

Razpis za priznanja ŠS FF