Filozofski vidiki ajurvede

Vabljeni na predavanje dr. Ajila Kunhumbidukke Veetila z naslovom Filozofski vidiki ajurvede / Philosophical Aspects of Ayurveda. Predavanje bo v sredo, 23. 11. 2022, ob 18. uri v predavalnici 18 na Filozofski fakulteti UL. Predavanje bo v angleškem jeziku.

*

Dr. Ajil Kunhumbidukka Veetil je bil rojen v tradicionalni družini v Kerali, ki neguje več sto let prenosa duhovnega znanja, med drugim tudi v ajurvedski medicini. Njegov glavni učitelj je bil Swami Sadašivananda Saraswati, učenec filozofa Swamija Dayanande Saraswatija. Diplomiral je s področja ajurvedske medicine, magistriral pa s področja znanosti joge na medicinski fakulteti MVR Ayurveda v Kannurju v indijski zvezni državi Kerala. Poleg poglobljenega študija tantričnih in jogijskih besedil o filozofiji in psihologiji pri številnih uglednih indijskih učiteljih, med drugim pri dr. Jayantu Deopujariju, je usvajal tudi praktično znanje o različnih tehnikah. Danes je certificiran izvajalec kognitivne vedenjske terapije (CBT) in meditacije smriti (CSM), posebne psihoterapevtske tehnike vzdrževanja pozornosti. Je ustanovitelj terapevtskega centra Pulse Intuitive, ki deluje tudi v Sloveniji.

*

V organizaciji Oddelka za filozofijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Inštituta za študije meništva in kontemplativne znanosti in centra Pulse Intuitive.

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan