Prof. dr. Roman Kuhar prejemnik nagrade mentor leta 2023

Prof. dr. Roman Kuhar

Prof. dr. Roman Kuhar

Društvo Mlada akademija je na Institutu Jožef Stefan (IJS) podelilo že 15. nagrado mentor leta. Prestižni naziv mentor leta 2023 je prejel prof. dr. Roman Kuhar z Oddelka za sociologijo Filozofske fakultete. 

Za nagrado je prof. Kuharja predlagal njegov doktorski študent Rok Smrdelj. Kot piše v strokovni obrazložitvi, je Kuhar kot mentor z raziskovalnim načrtom študenta vodil do uspešnega zaključka doktorskega študija, med katerim je študent objavil več znanstvenih člankov. Prijavitelj je izpostavil tudi mentorjevo človeško plat, med drugim spodbujanje ravnotežja med delom in prostim časom ter svarila pred "akademsko točkomanijo". Na letošnji razpis za nagrado je sicer prispelo 73 vlog, od tega 72 veljavnih. 

Priznanje mentor leta je namenjeno promociji dobrega mentorstva in dobrih mentorskih praks, pa tudi osebnemu priznanju posameznih dobrih mentorjev. V društvu, ki vsako leto ob podpori Javne agencije RS za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost podeljuje nagrade, si prizadevajo, da bi se to priznanje uveljavilo kot stalnica v slovenskem raziskovalnem prostoru. (vir. STA)

Prof. Kuharju za nagrado iskreno čestitamo!

Zadnje novice

Javna promocija doktoric in doktorjev znanosti Univerze v Ljubljani

Doktorice in doktorji znanosti s Filozofske fakultete (foto: Bor Slana/STA)

Podelitev nagrad Lirikonov zlát 2024 za vrhunske prevode

Špela Sevšek Šramel in Miha Kragelj z nagrado (foto: Jelka Kragelj)

Doc. dr. Žiga Zwitter na znanstvenem srečanju ForumAlpinum

Doc. dr. Žiga Zwitter je predstavil referat Alpe: zelene ali pisane? Od zgodnjenovoveškega do sodobnega odnosa do travnikov.