Mednarodna pisarna

Povezave

Uporabne povezave za vse, ki se odpravljate na študij ali delovno prakso v tujino.

Potrebujete pomoč pri iskanju nastanitve v času izmenjave?

Ta spletna stran je namenjena prav temu.

Možnosti za kratkoročno prostovoljstvo http://www.zavod-voluntariat.si/

Skupina študentov je razvila rešitev za presežno prtljago – storitev Eurosender. Cenovno ugodna in zanesljiva storitev na pregledni spletni strani vam v sodelovanju z vodilnimi evropskimi ponudniki hitre pošte omogoča enostavno in ekonomično pošiljanje v le nekaj trenutkih po ceni, ki je pogosto več kot 50 % nižja od pošiljanja z običajno pošto in še bistveno več od pošiljanja s primerljivo hitro pošto.

Obiščite spletno stran www.eurosender.com in preverite odlične ponudbe po ugodnih  cenah. Še večjo ugodnost lahko študentje Univerze v Ljubljani uveljavljate s promocijsko kodo: UNILJ5% 

Razmišljate o vpisu na univerzo? V pomoč pri izbiri prave ustanove vam bo novi globalni sistem U-Multirank. Vključuje več kot 850 univerz in visokošolskih ustanov po celem svetu, največ (62%) iz Evrope.

  • HousingAnywhere.com - možnost oddaje sobe med izmenjavo

    Univerza v Ljubljani se je vključila v platformo HousingAnywhere. To je sistem, preko katerega lahko študenti, ki gredo na izmenjavo, oddajo svojo sobo tujemu študentu in si hkrati poiščejo sobo v tujini.

    Študenti lahko uporabljate platformo brezplačno, ta pa deluje brez posrednika, po principu študent-študentu.

    Za uporabo platforme je potrebno odpreti univerzitetni elektronski naslov.

Zveza EUTOPIA je učna in raziskovalna skupnost šestih evropskih univerz nove generacije, ki je bila uspešna s prijavo projekta Evropske univerze v okviru programa Erasmus+. Članica zveze je med drugim tudi Univerza v Ljubljani. Namen zveze EUTOPIA je spodbujati mobilnost študentov in akademikov ter drugega univerzitetnega osebja z novimi načini skupnega poučevanja in učenja ter čezmejnega sodelovanja. 

Na strani UL redno objavljajo tedenski novičnik z dogodki, natečaji, razpisi za štipendije ipd.

Več informacij na strani UL >

Novičnik konzorcija VIU, katerega članica je tudi UL, je dostopen na dodani povezavi. Novičnik je v angleškem jeziku.